مرحوم مستنبط از کتاب بحارالانوار از علی بن عاصم کوفی اعمی نقل نموده که خدمت امام حسن عسکری علیهالسلام شرفیاب شدم پس به حضرت سلام کردم جواب داد، سپس فرمود: ای ابنعاصم! خوش آمدی اینجا بنشین گوارا باد تو را ای پسر عاصم آیا میدانی زیر پای تو چیست؟ عرض کردم: ای مولایم میدانم روی این فرش نشستهام خدا صاحبش را اکرام نماید. به من فرمود: ای پسر عاصم بدان روی فرشی هستی که
خیلی از پیامبران و مرسلین روی آن نشستهاند. عرض کردم: کاش تا وقتی زنده بودم از شما جدا نمیشدم. سپس با خود گفتم: کاش این فرش را میدیدم! امام علیهالسلام آنچه را در خاطر من گذشت دانست پس فرمود: نزد من بیا. نزد حضرت رفتم دست مبارکش را بر چشم من کشید به اذن خدا بینا شدم.
سپس فرمود: این اثر قدم پدر ما آدم است و این اثر قدم هابیل و اینجا آثار قدم شیث و قدم هود و قدم صالح و قدم لقمان و قدم ابراهیم و قدم شعیب و قدم موسی و قدم داود و قدم سلیمان و قدم خضر و قدم دانیال و قدم ذیالقرنین و قدم عدنان و قدم عبدالمطلب و قدم عبدالله و قدم عبدمناف میباشد و این اثر قدم جدم رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم و این اثر قدم جدم علی بن ابیطالب علیهماالسلام است.
علی بن عاصم میگوید: روی جای همه قدمها افتادم و همه را بوسیدم و دست مبارک امام علیهالسلام را بوسیدم سپس به حضرت عرض کردم: من ناتوانم و نمیتوانم با دستم شما را یاری نمایم و جز دوستی شما و بیزاری دشمنانتان چیزی ندارم در خلوت دشمنان شما را لعن مینمایم با این وضع حال من چگونه است؟ حضرت فرمود: پدرم برایم حدیث نمود از جدم رسولالله صلی الله علیه و آله و سلم که فرمود: کسی که قدرت بر یاری ما اهلبیت نداشته باشد و در حالات خلوتش دشمنان ما را لعن نماید خداوند صدای وی را به همهی ملائکه میرساند پس هر گاه یکی از شما دشمنان ما را لعن نماید ملائکه به یاری او میشتابند و لعنت مینمایند کسانی را که دشمنان ما را لعنت نکنند. وقتی که صدای او به ملائکه رسید از خدا برای او درخواست آمرزش مینمایند و وی را میستایند و میگویند: بار خدایا درود فرست بر این بندهات که نهایت نیروی خود را در یاری دوستانت به کار برد اگر بیش از این میتوانست کوتاهی نمینمود ناگاه از جانب ربالعزه ندا میرسد ای ملائکهی من! دعای شما را دربارهی این بندهام مستجاب نمودم و صدای شما را شنیدم و بر روح او میان ارواح برگزیدگان درود فرستادم و وی را از برگزیدگان قرار دادم.(1)
1) القطره، ج 1، ص 448 و 449.