جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

عیادت ابى‏سهل نوبختى‏ (2)

زمان مطالعه: 2 دقیقه

در کتاب «غیبت» شیخ طوسى رحمه الله آمده است:

ابى‏سهل اسماعیل بن على نوبختى گوید: خدمت امام حسن عسکرى علیه‏السلام مشرف شدم. حضرتش در اثر سم جفا بسترى شده بود. آن بزرگوار به «عقید» خادم خود – که امام هادى علیه‏السلام را خدمت نموده و حضرت امام حسن عسکرى علیه‏السلام را پروریده بود – امر نمود تا آب مصطکى بجوشاند.

صقیل، مادر حضرت حجت علیه‏السلام آن آب را براى امام آورد و کاسه را به دست آن حضرت داد. خواست بیاشامد، دست مبارکش لرزید و کاسه به دندان‏هاى ثنایاى نازنینش خورد و کاسه را بر زمین نهاد و به عقید فرمود: وارد این اتاق شو، کودکى در حال سجده است او را نزد من بیاور.

عقید گفت: داخل شدم، دیدم کودکى سر به سجده نهاده و انگشت سبابه را به سوى آسمان بلند کرده است، بر آن حضرت سلام کردم به من جواب داد، چون نماز را تمام کرد، عرض کردم: مولاى من، شما را مى‏خواند.

گوید: مادرش صقیل آمد و دستش را گرفت و نزد پدرش امام حسن عسکرى علیه‏السلام آورد.

ابوسهل گوید: چون آن کودک به خدمت پدر بزرگوار رسید سلام کرد. نگاه کردم بر او و دیدم رنگ مبارک روشنى دارد که از نور مى‏درخشد و موى سرش به هم پیچیده و مجعد و ما بین دندان‏هایش گشاده است.

همین که نظر حضرت امام حسن عسکرى علیه‏السلام بر آن بزرگوار افتاد گریست و فرمود:

اى سید اهل بیت خود! به من آب بده همانا من به سوى پروردگار خود مى‏روم یعنى وفاتم نزدیک شده است.

نور دیدگان حضرت امام حسن عسکرى علیه‏السلام آن کاسه‏ى آب مصطکى را به دست گرفت و کنار لب‏هاى آن حضرت قرار داد و پدر بزرگوارش را سیراب کرد، چون آب را آشامید فرمود: مرا براى نماز مهیا کنید.

پس در کنار آن حضرت دستمالى افکندند و آن طفل پدر خود را وضو داد.

آن گاه امام حسن عسکرى علیه‏السلام به او فرمود:

ابشر یا بنى! فأنت صاحب الزمان و أنت المهدى و أنت حجة الله على أرضه و أنت ولدى و وصیى.

مژده باد تو را اى فرزندم! تویى صاحب الزمان، تویى مهدى و حجت خدا بر روى زمین و تویى پسر من و وصى من تویى محمد بن الحسن بن على بن محمد بن على بن موسى بن جعفر بن محمد بن على بن الحسین بن على بن ابى‏طالب علیهم‏السلام. پدر توست رسول خدا صلى الله علیه و اله و تویى خاتم ائمه‏ى طاهرین. بشارت داد به تو رسول خدا صلى الله علیه و اله و به نام و کنیه داد. و این عهدى است بر من از پدرم از پدران طاهرین علیهم‏السلام.

آن گاه روح مقدسش به عالم قدس پرواز نمود.

وفات آن حضرت به اتفاق اکثر محدثین در هشتم ماه ربیع‏الاول واقع شده است، چنانچه در «ارشاد» شیخ مفید و در «روضه» نیشابورى است.

حضرت امام حسن عسکرى علیه‏السلام در اول ربیع الاول مریض شد و در هشتم آن ماه سال دویست و شصتم هجرى دنیا را مفارقت کرد. و از عمر شریف آن حضرت 28 یا 29 سال گذشته بود و مدت امامت آن حضرت قریب شش سال بود.

امام حسن عسکرى علیه‏السلام را جانشینى جز امام غائب حضرت بقیة الله الأعظم امام مهدى عجل الله تعالى فرجه نبود و آن را مخفى مى‏داشت، چون خلیفه‏ى وقت مى‏کوشید آن حضرت را به دست آورد.